Vanzare cu autoservire

La jumatatea anului 2008 Mistral Software Ltd. a lansat un parteneriat de succes cu IBM pentru punerea in aplicare a dispozitivelor self-service pentru vanzare fara casieri, prin dezvoltarea de noi echipamente specializate. Principiul de functionare al acestor echipamente cu casa de marcat incorporata, este realizarea vanzarii direct de catre client, fara interventia casierului. Clientii isi pot scana singuri produsele, iar plata se poate face cu numerar sau prin card bancar. In 2010 și 2011 au fost deschise un numar de 8 astfel de magazine self-service in reteaua PROMARKET.

Pentru Romania este o noutate absoluta!

Mai multe despre tehnologia echipamentelor self-service:

Aceasta tehnologie a caștigat popularitate in Europa si America. In ultimii ani, mai multe magazine isi deschid portile pentru noua tehnologie, deoarece rezolva multe din problemele investitorilor, si anume:

1. Limitarea furtului de bunuri – prin functia de auto-check, care presupune un concept de cantarire a produsului dupa scanare, ceea ce limiteaza posibilitatea de scanare a unui numar mai mic de produse;

2. Creste calitatea serviciilor catre clienti – personalul angajat poate fi reorientat catre alte departamente si/sau servicii;

3. Interesul cumparatorului pentru o noutate in domeniu, poate duce la cresterea numarului de clienti.

4. Programul de lucru al magazinului, poate fi prelungit si/sau modificat in mai multe schimburi, fara costuri aditionale legate de personalul angajat.

S-a estimat ca investitia este recuperata in 2 la 4 ani.